SportAnalytik
METODOLOGIJA

Metodologija SportAnalytik je bila razvita v sodelovanju z dr. Tomasom Pericem s Fakultete za telesno vzgojo in šport, Charles University v Pragi. Predstavljena je bila leta 2010 na olimijskih igrah v Vancouvru, Kanada.


Otroci se udeležijo fizičnih testov.
Vnos podatkov v programsko aplikacijo.
Primerjava rezultatov z ustrezno populacijo (iste starosti in spola) - trenutno več kot 500.000 otrok.
Analiza otrokovih sposobnosti in njihova ustreznost z primernim športom.
SportAnalytik poročila – O nadarjenosti & športno poročilo.

Metodologija SportAnalytik uporablja 9 testov in je osredotočena na preizkušanje splošnih fizičnih spretnosti, ki so ključni del uspešnosti vseh olimpijskih športov.

Tip telesa
Taktične spretnosti
Hitrost
Eksplozivnost
Moč
Vzdržljivost
Koordinacija
Ravnovesje
Prilagodljivost

SportAnalytik dogodek

Ondrej Synek Oče in osvajalec dveh olimpijskih medalj
Starejša hči Alice bo prihodnje leto stara pet let, zato sem zelo radoveden kateri šport bo prek testov primeren za njo. Seveda bom podprl oba otroka v aktivnostih, ki jima bodo všeč.
Filip Jicha Rokometaš leta 2010, THW Kiel
Udeleženci letošnjega Rokometnega kampa so bili testirani zan jihove naravne predispozije za šport. Testi so pokazali področja, kjer morajo več trenirati, kar je dodana vrednost tega projekta, kateri mi je zelo všeč.
doc. PaedDr. Tomas Peric, Ph.D. Profesor na Fakulteti za šport in športno vzgojo, avtor knjige “Izbor talentov v športu”
Zadnjih 25 let sem se posvetil izboru športnih talentov. SportAnalytik je skrbno zasnovan program za splošno populacijo, ki prinaša metodologijo za prepoznavanje talentov v športu z uporabo dokazane znanstvene metode.

Primer osebnega poročila o talentih in športnega poročila
ZA VSAKEGA OTROKA